"اریک والبرگ" در گفتگو با قدسنا : انقلاب اسلامی ایران در 37 مین سالگرد پیروزی خود همچنان به مبارزه ای که عقلانیت را منطقه آشفته غرب آسیا می آورد، ادامه می دهد.

"اریک والبرگ" روزنامه نگار کانادایی و نویسنده روزنامه الاهرام مصر در آستانه سی و هفتمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ایران در گفتگوی اختصاصی با خبرگزاری قدس (قدسنا) به ابعاد گسترده انقلاب اسلامی ایران پرداخت و این انقلاب را رخدادی مهم و تاثیر گذار در تاریخ مبارزات مردم فلسطین دانست.

متن گفتگوی این شخصیت کانادایی با خبرگزاری قدس به شرح زیر است:

خبرگزاری قدس: تاثیرات مستقیم و غیرمستقیم انقلاب اسلامی ایران را بر روی مسئله فلسطین چگونه ارزیابی می کنید؟

اریک والبرگ: 37 مین سالگرد پیرزوی انقلاب اسلامی ایران لحظه ای مناسب است تا بر نقشی که ایران در مبارزه بی پایان آزادسازی فلسطین ایفا کرده و به آن ادامه خواهد داد تمرکز کرد. مبارزه برای آزادسازی فلسطین از اولین سال انقلاب تاکنون جزو اولیتهای اصلی   سیاست خارجی ایران قرارداشته است. ایران روز قدس را در سال  58  برپا کرد و راهپیمایی های روز قدس اکنون در سراسر جهان از جمله  کشورهای عربی و اسلامی ، اروپا و آمریکای شمالی برگزار می شود. محبوبیت روز قدس نشان دهنده تاثیر مثبت ایران به عنوان تنها کشوری که به طور کامل متعهد به کمک کردن به فلسطین است، می باشد .
انقلاب اسلامی ایران به فلسطینیان در انتفاضه های اول در سال 1987 و انتفاضه دوم در سال 2000 الهام بخشی کرده است و همچنین این انقلاب کمک کرده است تا مسئله فلسطین در بالاترین سطح دستور کار مجامع  بین المللی قرار بگیرد.


در همین حال سازمان ملل در عمل به مسئولیت خود در ایجاد دولت پایدار فلسطین براساس توافقات 1947 موثر نبوده است و همچنین تلاش های کشورهای عربی برای دستیابی به عدالت نیز همواره از سوی اسرائیل وغرب به نتیجه نرسیده است. نقطه اوج  اقدامات سازمان ملل  در محکومیت اشغالگری اسرائیل را می توان در سال 1973  دانست ، زمانی که "اتحاد نامقدس بین  استعمار پرتغال، آپارتاید آفریقای جنوبی  و صهیونیسم" مورد محکومیت قرار گرفت و پس از آن در سال 1975 قطعنامه ای تصویب شد که بیان می کرد "صهیونیسم شکلی از نژادپرستی است".


آپارتاید در سال 1993 در آفریقای جنوبی سرنگون شد ولی صهیونیسم همچنان به پیشبرد نژادپرستی ادامه می دهد، تلاش های صورت گرفته در طول سالها گذشته برای اخراج اسرائیل از سازمان ملل به دلیل نقض مداوم قطعنامه سازمان ملل نیز همیشه از سوی قدرت های غربی به رهبری آمریکا با مشکل  مواجه شده است.
درحالیکه جنبش جهانی ضد جنایات اسرائیل اقبال بیشتری بدست آورده است، اخیرا پیشرفت های بیشتردرباره این مسئله ایجاد شده است. که از جمله آن می توان به این موارد اشاره کرد :  تبدیل شدن فلسطین به عنوان "ناظرغیرعضو" در سال 2012 که از سوی روزنامه ایندیپندنت نیز به عنوان "به رسمیت شناختن بالفعل حاکمیت کشور فلسطین" توصیف شد، همچنین در اکتبر سال 2014، 135 عضو از کل 193 عضو سازمان ملل به عبارتی 70 درصد، کشور فلسطین را به رسمیت شناختند.

خبرگزاری قدس: نقش امام خمینی (ره) را در شکل دهی به جنبش های مقاومتی در میان مردم فلسطین چگونه می بینید؟

اریک والبرگ: آیت الله خمینی رابطه میان مبارزه برای آزادی فلسطین و مبارزه برای عدالت اجتماعی در سراسر دنیا و در وهله اول میان مسلمانان را دریافته بود. پس از قطع روابط جمهوری اسلامی با اسرائیل در سال 1357، یکی از اولین اقدامات دولت اسلامی جدید ایران، نامگذاری روز قدس در پایان ماه رمضان هر سال بود.


امام خمینی تحلیل واضحی از  اهداف تاسیس اسرائیل و اشغال فلسطین  برای یجاد شکاف و اختلاف  میان مسلمانان  و تجزیه کشورهای اسلامی داشتند که بیان می کردند: "همه باید بدانند که هدف دولت‌های بزرگ از ایجاد اسرائیل تنها با اشغال فلسطین پایان نمی‌پذیرد آنها در این نقشه‌اند که تمامی کشورهای عربی را به همان سرنوشت فلسطین دچار کنند". یا در بیان دیگری تاکید دارند که "مسئله قدس یک مسئله شخصی نیست، و یک مسئله مخصوص به یک کشور و یا یک مسئله مخصوص به مسلمین جهان در عصر حاضر نیست، بلکه حادثه‌ای است برای موحدین جهان و مؤمنان اعصار گذشته و حال و آینده."

خبرگزاری قدس: دیدگاه شما در مورد موضع انقلاب اسلامی ایران در مقابل صهیونیسم جهانی چگونه است؟

اریک والبرگ:  از جمله اخرین  اقدامات جمهوری اسلامی ایران برای مقابله با رژیم صهیونیستی برگزاری  دو کنفرانس بین المللی   در سطح  خاورمیانه و در قالب کنفرانس افق نو و با حضور اندیشمندان مستقل  جهان بوده است  که هر دو کنفرانس  (2012 و 2014) از سوی رسانه غربی محکوم شد. من در کنفرانس سال 2014 شرکت کردم، در این کنفرانس بیش از 30 خبرنگار، نویسنده، دانشگاهی از سراسر دنیا مقالات خود را ارائه کرده و بر سر مسائل جغرافیای سیاسی جهان با تمرکز بر خاورمیانه گفتگو کردند. این کنفرانس به من یک فرصت استثنایی داد تا تجربیات خود را با دیگر فعالان حوزه فلسطین به اشتراک بگذارم. جنایات اسرائیل به حدی است که بیان آن  حمل بر اغراق می شود . این موضوع برایم لذت بخش بود که بخشی از مبارزه عمومی علیه صهیونیسم باشم که البته ایران در خط مقدم آن قرار دارد.

خبرگزاری قدس: انقلاب اسلامی ایران در مبارزه علیه صهیونیسم چگونه در کشورهای غربی تاثیر گذاشت؟

اریک والبرگ: در زمان برگزاری کنفرانس  افق نو در سال 2014 در ایران،  اعضای مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک دیدار داشتند و "دیوید کامرون" نخست وزیر انگلیس از ایران به دلیل "حمایت از سازمان های تروریستی، برنامه هسته ایی و نحوه رفتار با ملت خود" انتقاد کرد و ایران را "بخشی از مشکلات خاورمیانه" عنوان کرد. "حسن روحانی" رئیس جمهور ایران در سخنرانی خود در سازمان ملل با رد این اتهامات، غرب و عربستان سعودی را به دلیل کاشت بذر افراط گرایی در خاورمیانه که منجر به پیدایش گروه تروریستی داعش و دیگر گروه های تروریستی شده مقصر دانست.


مقاومت علیه صهیونیسم ادامه دارد، سازمان ملل با وجود موضع ضعیف خود به عنوان یک سازمان بین المللی، هنوز اهمیت دارد و صدا ایرانیان در سازمان ملل برای مقابله با برنامه های صهیونیستی در غرب حیاتی است. حمایت های کنونی ایران از دولت های عراق و سوریه در مبارزه با گروه تروریستی داعش در حال به ثمر نشستن است. در طرف دیگر تلاش های غرب برای براندازی دولت سوریه بی نتیجه مانده است. همچنین درخواست های آنها برای استعفای بشار اسد نیز کاهش یافته است.
در سال جاری تهدیدات و همچنین فرصت های بسیاری وجود خواهد داشت، چند مورد از تهدیدها عبارتند از:


-    ایران به طور عاقلانه ای هر دو استراتژی غربی برای تحقق بخشیدن به سیاست صهیونیستی را رد کرده است: اولین استراتژی تلاشی برای ترساندن ایران از طریق تحریم ها، تحریک ایران با اظهارات شدیدالحن و تهدید از طریق حمله صهیونیست های اسرائیلی و آمریکایی است. نحوه برخورد  ایران با این تهدیدات ، یک پیروزی برای ایران محسوب می شود. در حالی دنیا نظاره گر این شرایط است،روشن شده است که "مشکل خاورمیانه" کیست، بنابراین تهدیدات ایجاد شده از سوی این توطئه های غربی یک فرصت برای برملا ساختن جنگ خواهان واقعی است.
-    دومین مسئله  مبارزه بر حق ایران برای دستیابی به انرژی هسته ای است که این موضوع نیز با صبر برای ایران به یک فرصت تبدیل شده است. اکنون که توافقی با کشورهای غربی حاصل شده است، هیچ بهانه ای برای غرب در همکاری نکردن با ایران برای نابودی گروه تروریستی داعش وجود ندارد.

خاورمیانه نیاز به بازسازی شدن دارد، بازسازی که پایه و اساس آن نه جنگ و خشونت بلکه همکاری بی چون و چرا باشد. در حالی که ایران به عنوان یک کشور اسلامی وارد 38مین سال خود می شود، با صبر،  به حمایت از مبارزه ای که عقلانیت را به خاورمیانه آشفته می اورد ادامه می دهد.

گفتگو : امید تمرآبادی

نظر شما در مورد این خبر

al-Quds

Receive email notifications when new articles by Eric Walberg are posted.

Please enable the javascript to submit this form

Connect with Eric Walberg



Eric's latest book The Canada Israel Nexus is available here http://www.claritypress.com/WalbergIV.html

'Connect with Eric on Facebook or Twitter'

Canadian Eric Walberg is known worldwide as a journalist specializing in the Middle East, Central Asia and Russia. A graduate of University of Toronto and Cambridge in economics, he has been writing on East-West relations since the 1980s.

He has lived in both the Soviet Union and Russia, and then Uzbekistan, as a UN adviser, writer, translator and lecturer. Presently a writer for the foremost Cairo newspaper, Al Ahram, he is also a regular contributor to Counterpunch, Dissident Voice, Global Research, Al-Jazeerah and Turkish Weekly, and is a commentator on Voice of the Cape radio.

Purchase Eric Walberg's Books



Eric's latest book The Canada Israel Nexus is available here http://www.claritypress.com/WalbergIV.html